როგორ გავარჩიოთ პური

რატომღაც გგვონია, რომ პური რაც  უფრო ფუმფულა და ფაფუკია, მით  უკეთესია. თუმცა ძირითად საშიშროებასაც წარმოადგენს. საფუარის მავნებლობა შეუძლებელია დაინახო, ამიტომ ძნელია ამის დაჯერება. სამაგიეროდ შეგრძნებები ბევრის მთქმელია.

დღეს ხშირად გაიგონებთ ფრაზას, „პურმა დაკარგა გემო, სურნელი. სად გაქრა ეს ყოველივე? „დამნაშავე“ კი  ამ დარგის  ტექნოლოგიური მოდერნიზაციაა.  ინტენსიურიმა ტექნოლოგიებმა დააჩქარა ცხობის პროცესი, რამაც განდევნა კლასიკური-ტრადიციული  ტექნოლოგია. პურის სწრაფმა ცხობამ დაუკარგა მას სურნელიც და ხარისხიც. ძირითადი როლი კი თანამედროვე საფუარმა შეასრულა.

რატომღაც გგვონია, რომ პური რაც  უფრო ფუმფულა და ფაფუკია, მით  უკეთესია. თუმცა ძირითად საშიშროებასაც წარმოადგენს. საფუარის მავნებლობა შეუძლებელია დაინახო, ამიტომ ძნელია ამის დაჯერება. სამაგიეროდ შეგრძნებები ბევრის მთქმელია.

საფუარი,  შესაბამისად ცხობის ტექნოლოგია გადამწვეტ როლს თამაშობს პურის გემოვნურ თვისებებში და სწორედ  ის  ხდება უამრავი დაავადების მიზეზი, როგორებიცაა: სიმსივნური დაავადებები, დიაბეტი, ნივთიერებათა ცვლის მოშლა, კუჭ-ნაწლავის უამრავი სახის დაავადება, სისხლძარღვების დაავადება და ასე შემდეგ.

 

მკვლე­ვარ­თა ერთი ნა­წი­ლი თვლის, რომ რო­დე­საც საფუარის დაშ­ლა მა­ღალ ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე არ ხდე­ბა, მას შეს­წევს უნა­რი და­ა­ზი­ა­ნოს კუჭ­ნაწ­ლა­ვის ტრაქ­ტის მიკროფ­ლო­რა, იწყე­ბა ერ­თგვა­რი არა­სა­სურ­ვე­ლი პრო­ცე­სე­ბი, ცუდი ბაქ­ტე­რი­ე­ბის დონე იმა­ტებს, ხოლო სა­სარ­გებ­ლო ბაქ­ტე­რი­ე­ბის დონე ქვე­ით­დე­ბა. ამას­თა­ნა­ვე, მას  შე­უძ­ლია გახ­დეს კუ­ჭის და თორ­მეტ­გო­ჯა ნაწ­ლა­ვის წყლუ­ლო­ვა­ნი და­ა­ვა­დე­ბე­ბის გან­ვი­თა­რე­ბის­ წინაპირობა. სა­ფუ­ა­რი ასე­ვე ეწი­ნა­აღ­მდე­გე­ბა კალ­ცი­უ­მის შე­წო­ვას, შე­სა­ბა­მი­სად, დღის წეს­რიგ­ში დგე­ბა ვი­ტა­მი­ნე­ბის და მიკ­რო ელე­მენ­ტე­ბის უკ­მა­რისო­ბა.

უსა­ფუ­ა­რო პურს ყო­ვე­ლი­ვე ეს თან არ სდევს და რა თქმა უნდა, უმ­ჯო­ბე­სია მი­ვირ­თვათ უსა­ფუ­ა­რო პური. როგორ გავარჩიოთ პური საფუარითაა თუ არა ?

  • პური უნდა იყოს მძი­მე. თუ მა­ღა­ზი­ა­ში ორი ერთი ზო­მის პური დევს, არ­ჩე­ვა­ნი მძი­მე პრო­დუქტზე გა­ა­კე­თეთ, რად­გან მსუ­ბუ­ქი პრო­დუქ­ტი მო­ცუ­ლო­ბა­ში ზედ­მე­ტი სა­ფუ­ა­რი­სა და და­ნა­მა­ტე­ბის ხარ­ჯზეა გაზ­რდი­ლი,

 

  • ზე­წო­ლი­სას პური მარ­ტი­ვად უნდა იბ­რუ­ნებ­დეს პირ­ვან­დელ ფორ­მას.

 

  • პურ­ში არ უნდა იყოს დიდი ნას­ვრე­ტე­ბი – ეს მი­ა­ნიშ­ნებს, რომ მას­ში ზედ­მე­ტი სა­ფუ­ა­რია, სა­უ­კე­თე­სოა პური, რო­მელ­საც თა­ნა­ბა­რი, პა­ტა­რა ნას­ვრე­ტე­ბი აქვს.

 

  • პუ­რის კანი უნდა იყოს ერ­თგვა­რო­ვა­ნი, პრი­ა­ლა და კა­ნის მოძ­რო­ბი­სას, მას უნდა გაყ­ვეს გუ­ლიც. თუ პუ­რის კანი მარ­ტი­ვად ძვრე­ბა გულს, ასე­თი პური არ არის კარ­გი.

 

ჯანსაღი კვების ბევრი თაყვანისმცემელი, რომელთაც სურვილი აქვთ უფრო ჯანმრთელად და ხანგრძლივად იცხოვრონ, საერთოდ უარს ამბობენ საფუარიანი ცომეულის მიღებაზე პურის ჩათვლით. ყოველივე ეს ჩაანაცვლეს უსაფუარო  პურეულით, რომელიც ვიტამინების მთელ ასორტიმენტს შეიცავს.

ქულების შესაგროვებლად და საჩუქრების მისაღებად რეგისტრაცია სავალდებულია.

ქულების შესაგროვებლად და საჩუქრების მისაღებად რეგისტრაცია სავალდებულია.

დარწმუნებული ხართ, რომ გსურთ ამ საჩქურის გამოწერა?